Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många såg finalen av Stjärnornas stjärna

Publicerad: 4 maj 2020, 08:43

David Lindgren är årets vinnare av Stjärnornas stjärna.

I lördags var det final i TV4:s musikprogram Stjärnornas stjärna. Över 1,2 miljoner tittare följde David Lindgrens väg till vinsten.


Ämnen i artikeln:

TV4

Klockan 20 på lördagskvällen var det dags för final i TV4:s musikaliska mångkamp Stjärnornas stjärna. Åtta deltagare hade blivit två och nu skulle David Lindgren och Jon Henrik Fjällgren göra upp om titeln. Enligt preliminära siffror från MMS bänkade sig 1 205 000 linjära tittare framför programmet – och det blev David Lindgren som kammade hem vinsten.

Ratingen i huvudmålgruppen låg på 8,4, och tittartidsandelen på 38. Att jämföra med förra årets final då 1 026 000 tittade och ratingen och tittartidsandelen låg på 7,5 respektive 35,7.

Caroline Norrby, exekutiv producent, är glad över årets tittarsiffror.

– Den tredje säsongen av Stjärnornas stjärna blev den mest sedda någonsin. Vi slog våra egna rekord lördag efter lördag, och slutade med flaggan i topp och toppsiffror på 1.205.000 tittare. Att vi dessutom varit störst i vår målgrupp på lördagskvällarna betyder att de unga tittarna väljer oss, vilket är oerhört glädjande.

– Jag är övertygad om att anledningen till årets succé är det hårda jobb redaktionen lagt på att utveckla programmet och den fantastiska cast som imponerat och engagerat lördag efter lördag. Vi har verkligen känt tittarnas stöd under säsongen, och det känns så fint att kröna den här våren med en strålande final med två värdiga finalister.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev