Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många såg finalen av "Inte OK" och "Dessertmästarna"

Publicerad: 17 december 2014, 08:56
Uppdaterad: 7 januari 2016, 16:04

I går var det säsongsfinal både för "Dessertmästarna" i Kanal 5 och för humorprogrammet "Inte OK" i TV3.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5TV3

Konditorn Joel Lindqvist stod som vinnare efter att finalen avgjorts i "Dessertmästarna", som sändes klockan 20.00. Totalt sågs programmet av 415 000 tittare. Ratingen i Kanal 5:s huvudmålgrupp 15-44 år landade på 6 procent och tittartidsandelen på 28 procent.

– Vi är fantastiskt nöjda med att avsluta säsongen som solklara slotvinnare tillsammans med den engagerade och hängivna Dessertmästarna-publiken. Att SBS Discovery dessutom var största tv-hus i prime time igår satte ytterligare guldkant på kvällen. Och jag kan redan idag säga att vi kommer att få se mer av Dessertmästarna nästa år, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery TV.

I TV3 sändes också det sista avsnittet av humorprogrammet "Inte OK" med Felix Herngren och Brita Zackari. Totalt sågs programmet, som startade 21.00, av 220 000 tittare. Ratingen i TV3:s huvudmålgrupp 15-49 år var 3,6 procent.

– Vi är jättenöjda och jag tycker att det har varit kul att bygga en ny humorslot. Vi har gått otroligt bra i målgruppen kvinnor över hela säsongen, vilket är extra viktigt för TV3. Det är ett smalare humorprogram men vi har fått bra bredd. Programmet har funkat jättebra på Play också, säger Karin Stjärne, programdirektör på MTG TV, till Dagens Media.

Blir det en ny säsong?

– Det är ambitionen. Vi vill göra en ny säsong och diskuterar just nu med FLX, som är produktionsbolag.

"Dessertmästarna" produceras av Elk Entertainment.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5TV3

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev