Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många såg Bingolottos uppesittarkväll på TV4

Publicerad: 28 december 2020, 16:05

Binglottos uppesittarkväll på TV4 lockade storpublik den 23 december. Programmet leddes av folkkära artisten Lotta Enberg och magikern Stefan Odelberg.

Foto: TV4

Det blev de tredje bästa tittarsiffrorna någonsin för Bingolottos uppesittarkväll som sändes dagen före julafton.

Ämnen i artikeln:

TV4TV4-gruppen

David Gustavsson

david.gustavsson@dagensmedia.se


Bingolottos uppsittarkväll sändes den 23 december och hade totalt 2,59 miljoner tittare – samt en rating på 24,5 procent respektive en tittartidsandel på 70,8 procent, i huvudmålgruppen 15-65 år. Det framgår av TV4:as egen tittarstatistik som Dagens Media tagit del av.

Det totala antalet tittare ökade, jämfört med 2019 då motsvarande sändning sågs av drygt 2 miljoner tittare och av 2,25 miljoner året dessförinnan.

LÄS OCKSÅ: Så många bänkade sig framför Bingolottos uppesittarkväll 

Enligt TV4 är årets tittarsiffror de tredje bästa för en uppsittarkväll i programmets historia – endast slagna av två uppsittarkvällar 1996 respektive 1995.

– Uppesittarkvällen har de senaste åren bara blivit alltmer uppskattad av tittarna. Och det är fantastiskt att vi nu har den bästa tittarsiffran på Bingolottos uppesittarkväll sedan 1996. Lotta och Stefan bjöd verkligen på en helkväll och nu ser vi fram emot nyårsbingon, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4, i en mejlkommentar till Dagens Media. 

”Julkonsert från Cirkus – Late Night Christmas” som programleddes av Tilde de Paula Eby sändes dagen efter på julafton. Det sågs av totalt 905 000 tittare och hade en rating på 6,3 procent respektive en tittartidsandel på 33,5 procent i huvudmålgruppen 15-64 år.

Som Dagens Media rapporterat sågs Kalle Ankas jul på SVT av totalt över 4 miljoner tittar på julafton, vilket var den högsta tittarsiffran på åtta år.

– I år har många inte kunnat fira julafton med nära och kära som de brukar. Då blir tv:n extra viktig som sällskap och hopp. Tack Lars Lerin för all värme och klokskap och ett stort tack till alla tittare som har hört av sig, kommenterar SVT:s vd Hanna Stjärne.

LÄS MER: Så många såg Kalle Ankas jul på SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev