Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många såg Biggest Loser-finalen

Publicerad: 10 juni 2016, 08:42
Uppdaterad: 10 juni 2016, 08:47

Igår sände Sjuan finalen av Biggest Loser 2016 där Sandra Wikström blev den första kvinnliga vinnaren någonsin. Gårdagens final var säsongens mest tittade avsnitt. "Sjuan har haft en fantastisk tillväxt", säger Sjuans kanalchef Marit Danielsson.


Under säsongen har programmet ökat både snittet för linjära tittarsiffror från föregående år och uppvisar högre programandelar än någonsin i huvudmålgruppen kvinnor 25 – 59 år. Även digitalt har programmet ökat strömstarterna med över 80 procent.

Gårdagens finalavsnitt var säsongens mest sedda med 535 000 tittare och ett av de mest sedda någonsin. Programmets andel var 17,8 procent med rating på 5,1 procent i målgruppen alla 15 – 64 år.

I Sjuans huvudmålgrupp kvinnor 25 – 59 år hade programmet en andel på hela 23,3 procent med rating 7,4 procent och slog samtliga konkurrenter på 21-slotten. Under säsongens gång har även andelen i just huvudmålgruppen ökat markant från tidigare år och är nu på sin högsta nivå någonsin sedan programmet började sändas i Sjuan 2013. Tittarsnittet ligger på den högsta nivån sedan starten i Sjuan 2013.

– Sjuan har haft en fantastisk tillväxt i vår och i april och maj har kanalen överträffat såväl förhoppningar som måltal och konkurrenter. Biggest har åter bevisat att det är ett av kanalens absolut starkaste format som gjort en av sina bästa säsonger, med urstarka tittarsiffror både linjärt och digitalt samt ett stort socialt och medialt engagemang, säger Marit Danielsson, kanalchef Sjuan i ett pressmeddelande.

Även tittandet digitalt har visat en kraftig ökning då programmet haft över 80 procent fler startade strömmar jämfört med förra säsongen. Engagemanget i sociala medier har varit väldigt högt och Play-exklusiva satsningar som Biggest loser challenge har bidragit med en hög interaktionsnivå.

– Vi har lagt stort fokus på att berätta starka historier och vi är glada att även tittarna engagerat sig i våra deltagares öden – både linjärt och i TV4 Play. Vi har valt att satsa extra på det digitala och det är kul att se att allas hårda arbete har lönat sig, säger Lotta Andersson i ett pressmeddelande.

Biggest loser har sänts i Sjuan på måndagar och tisdagar klockan 21.00 och årets säsong har letts av Anna Brolin.

I årets säsong av Biggest loser tävlade deltagarna i par och i hemmafinalen tog Ola Eriksson Karlsson hem vinsten efter att ha gått ned 44,5 kilo. I den stora finalen var det sedan Sandra Wikströms som vann efter att ha tappat 46,7 kilo.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev