Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökJust nu kan du uppleva tekniska problem på dagensmedia.se. Vi jobbar för fullt med att åtgärda dessa!

Rörligt

Så många såg Benjamin Ingrosso vinna Melodifestivalen

Publicerad: 12 Mars 2018, 09:04
Uppdaterad: 12 Mars 2018, 09:08

Benjamin Ingrosso och låten "Dance you off" tog hem segern i finalen av Melodifestivalen. Foto: Skärmdump från SVT Play.

Årets final i Melodifestivalen följdes av färre tittare i jämförelse med förra året. Ändå valde närmare 80 procent av alla aktiva tv-tittare att bänka sig framför direktsändningen i lördags.


Ämnen i artikeln:

MelodifestvalenEurovision Song Contest

I lördags 10 mars var det dags för final i Melodifestivalen 2018. Tävlingen slutade med att Benjamin Ingrosso och låten "Dance you off" tog hem vinsten och därmed får åka till Portugal för Eurovision i maj.

Årets upplaga av Melodifestivalen har tampats med tittartapp i jämförelse med tidigare år. "Andra chansen" som sändes förra lördagen fick den lägsta tittarsiffran någonsin.

Framför finalen i lördags bänkade sig 3 548 000 tittare enligt preliminära siffrar från MMS. Det motsvarar ett tapp på 252 000 tittare sedan finalen förra året, som följdes av 3 802 000.

79,2 procent av samtliga aktiva tv-tittare valde att i år följa direktsändingen i SVT, och  83,2 procent av tv-tittarna i målgruppen 20-59 år.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev