Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så många har sett nya Jönssonligan

Publicerad: 29 December 2020, 12:37

Strax över en miljon såg ”Se upp för Jönssonligan” de första tre dagarna på C More.

Foto: Press/Jönssonligan

Tittarrekord när bioinställda filmen ”Se upp för Jönssonligan” hade premiär på C More.


Ämnen i artikeln:

C More

Det blev ingen biopremiär för ”Se upp för Jönssonligan”, i stället hade filmen premiär på juldagen på C More, vilket Dagens Media rapporterat tidigare. 

Under de tre första dagarna sågs filmen av 1,1 miljoner tittare linjärt samt streamat, enligt C Mores egna uppgifter. Det innebär att filmen slog rekord och står för den bästa starten på C More någonsin. 

– Det är första gången en europeisk biofilm har exklusiv premiär på streaming och därför extra roligt att vi når en så stor publik, säger Philip Lindqvist, chef för C More och betal-tv på TV4 Media, i en kommentar.

Det finns även internationella exempel på planerade biofilmer som i stället haft premiär på streamingtjänster på grund av pandemin. Ett exempel är Disneys filmatisering av den tecknade klassikern ”Mulan” som hade premiär på Disney Plus. 

– Det är den mest radikala förändringen av den värdekedjan som jag har sett på minst tio år, har omvärldsbevakaren Björn Jeffery, sagt i en tidigare intervju i Dagens Media.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

C More

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.