Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många bänkade sig framför Bingolottos uppesittarkväll

Publicerad: 27 december 2019, 10:45

Rickard Olsson ledde tittarna genom den fyra timmar långa direktsändningen dagen före julafton.

Foto: Mathias Otterberg/TV4

Över 2 miljoner tv-tittare valde att följa 25-årsjubileet av Bingolottos uppesittarkväll dagen före dopparedan.


Ämnen i artikeln:

BingolottoTV4Casten Almqvist

Klockan 19.30, kvällen före julafton, drog Bingolottos uppesittarkväll traditionsenligt i gång i TV4. Under ledning av Rickard Olsson fick publiken under den över fyra timmar långa direktsändningen bland annat se artister som Malena Ernman, Molly Hammar, Linnea Henriksson och Lena Philipsson.

Över 2 miljoner (2.046.000) tittade på den första delen av programmet med en rating på 19,5 och en andel på 67,3 procent i TV4:s huvudmålgrupp 15–64 år. Kvar i tv-sofforna efter Nyheterna satt lite drygt 1,5 miljon tittare. Det enligt preliminära siffror från MMS. Året innan sågs programmet av 2.255.000 tittare.

– Fantastisk kul att så många valde att vaka in julafton med Rickard och hans gäster i Uppesittarkvällen, Det känns tillfredsställande att veta att på bara den här kvällen genererades 60 miljoner till svenskt föreningsliv, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Det var länge oklart huruvida Com Hems hushåll skulle kunna titta på årets upplaga av uppesittarkvällen i TV4. Men så på fredagskvällen den 20 december kom beskedet: Com Hem och TV4 hade kommit överens om ett nytt avtal.

– Det är med stor glädje jag nu kan berätta att tittarna får tillbaka TV4 och C More. Det är också ett välkommet besked för föreningslivet runtom i Sverige att Bingolottos uppesittarkväll ser ut att kunna sändas som planerat, sade TV4 Medias vd Casten Almqvist efter att parterna kommit överens.

Enligt Expressen slog uppesittarkvällen i år rekord i antal sålda lotter. Totalt hade fyra miljoner lotter sålts inför programmet.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev