Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så gick Titan sista tiden innan nedläggningen

Publicerad: 12 juli 2019, 07:30

”Tunnelbanan” är en av alla serier som Titan skapat under åren.

I september förra året kom beskedet att produktionsbolaget skulle avvecklas. Här är siffrorna som visar bolagets förluster.


Ämnen i artikeln:

Titan TelevisionViaplay GroupAnders Knave

Produktionsbolaget Titans sista bokslut visar att bolaget förlust landade på omkring 16 miljoner kronor. Föregående år landade resultatet på runt -5 miljoner kronor. 

Omsättningen landade i sin tur på runt 17 miljoner kronor, att jämföra med 42 miljoner kronor föregående år. 

Det var i september förra året som Nent meddelade att man kommer avveckla verksamheten och att de produktioner som berörs istället ska läggas över på andra produktionsbolag inom Nent Studios, som är en del av Nent Group. 

Titan har bland annat skapat produktioner som ”Det sitter i väggarna” för SVT, ”Grillmästarna för TV4 samt ”Outsiders” och ”Tunnelbanan” för Kanal 5. Anders Knave har varit vd för bolaget sedan 2013 och sade till Dagens Media i september att han förstod Nents beslut att lägga ned bolaget. 

– Känslomässigt är det däremot väldigt tråkigt att ett av de äldsta varumärkena i produktionsbolagsbranschen går i graven. Långt före min tid har det producerats mycket fin tv hos Titan och vi har även idag många bra projekt som rullar i rutan. Men med en verklighet därute som ser ut som den gör gäller det att vi nu hjälper vår personal att hitta bra platser framgent och vårda de projekt som är under produktion, så de kan fortsätta leva under systerbolagens flagg, sade Anders Knave i september.

Det linjära tittartappet och otur med beställningar var, enligt Anders Knave, två av anledningarna till att bolaget brottades med att få verksamheten att gå runt. 

Som en formalitet under nedläggningsprocessen står Emma Bjurman, CFO på Nent Studios, som vd för bolaget. 

Bland de produktioner som flyttas över till Titans systerbolag finns ”SOS Alarm” som flyttas till Strix, samt ”Det sitter i väggarna” och ”Drömmen om slottet” som flyttas över till Baluba. 

Titans bokslut 2014-2018:

Rörelseresultat (EBIT) 2018: -16 miljoner
Nettoomsättning 2018: 17 miljoner

Rörelseresultat (EBIT) 2017: -5 miljoner
Nettoomsättning 2017: 42 miljoner

Rörelseresultat (EBIT) 2016: 1,7 miljoner
Nettoomsättning 2016: 65 miljoner

 

Rörelseresultat (EBIT) 2015: -9 miljoner
Nettoomsättning 2015: 49 miljoner

Rörelseresultat (EBIT) 2014: -22 miljoner
Nettoomsättning: 76 miljoner

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev