Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så gick sista allsången

Publicerad: 12 Augusti 2015, 08:37
Uppdaterad: 17 Augusti 2016, 12:31

Så många såg säsongsavslutningarna av "Lotta på Liseberg" och "Allsång på Skansen".


Ämnen i artikeln:

Lotta på LisebergAllsång på Skansen

SVT fick en skaplig avslutning på säsongens "Allsång på Skansen". Totalt såg 1 618 000 tittare programmet, enligt preliminära siffror från.

Det är en av de högre siffrorna under säsongen, men en bra bit premiären då 1 972 000 personer bänkade sig framför programmet.

TV4:s konkurrerande allsångsprogram "Lotta på Liseberg" har i år haft sin bästa säsong sedan programmet började sändas 2009.

– Fem av åtta program har haft över miljonen tittare vilket är väldigt roligt, säger Niklas Vestberg, exekutiv producent för "Lotta på Liseberg".

Säsongsavslutningen, som sändes i måndags, sågs av 1 150 000 personer och hade en rating på 8,2 procent och en tittartidsandel på 32,7 procent i huvudmålgruppen 15-64 år.

– Vi hade en härlig säsong redan förra året, och den känslan tog vi med oss in i denna. Det har varit en otrolig stämning och alla har varit mycket taggade, säger Niklas Vestberg.

"Lotta på Liseberg" kommer tillbaka nästa sommar, med Lotta Engberg som programledare. SVT behöver däremot en ny programledare efter Petra Marklunds besked i går att hon lämnar "Allsång på Skansen".

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.