Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så gick säsongspremiärerna

Publicerad: 22 augusti 2017, 09:20
Uppdaterad: 22 augusti 2017, 14:26

Carina Berg i programmet "Världens tuffaste jobb". Bild: Kanal 5

UPPDATERAD. "Sofias Änglar", "Världens tuffaste jobb, "Breaking News", "GW:s Mord" och "Idol" – så många bänkade sig framför säsongspremiärerna.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5Discovery NetworksCarina BergFilip Fredrik

I igårkväll måndag ägde tre säsongspremiärer rum på Kanal 5.

Först ut var säsongspremiären av "Sofias Änglar" klockan 20.00, som fick en tittarsiffra på 372 000. Ratingen i huvudmålgruppen landade på 3,4 procent och tittartidsandelen 19,3 procent, vilket är en andelsökning på 25 procent sedan förra säsongspremiären, enligt Discovery Networks.

332 000 tittade på säsongspremiären av "Världens tuffaste jobb" som sändes klockan 21.00, där Carina Berg testade på att vara fönsterputsare på 25:e våningen, endast hängandes i en lina.

Programmet fick en rating på 4,2 procent och en andel på 19,6 procent. Även det var en andelsökning med 11 procent i jämförelse med förra säsongspremiären.

"Breaking News" med Filip och Fredrik avslutade premiärkvällen klockan 22.00. Säsongspremiären lockade 135 000 tittare och fick en rating på 2,2 procent. Andelen landade på 16,9 procent.

– Vi är naturligtvis väldigt nöjda med måndagens premiärer och otroligt stolta över det gensvar och engagemang som våra underbara profiler Filip & Fredrik, Carina Berg, Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm väckte – och fortsätter väcka – hos tittarna igår kväll. Vårt innehåll är kärnan i allt vi gör och också  förklaringen till att Discovery är det TV-hus som ökat mest i Sverige under årets första sju månader, säger Discovery Networks innehållsdirektör Axel Eriksson till Dagens Media.

Högst tittarsiffra under gårkvällen fick dock "GW:s Mord" i TV4 – 890 000 tittade på säsongspremiären som sändes klockan 21.00, enligt siffror från MMS.

– Det är ingen överraskning att tittarna väljer GW, men vi är ödmjuka och glada inför att så många bänkade sig för säsongspremiären. Vi är stolta över GW:s mord, och inte minst det faktum att Leif GW Persson fortsätter synas i TV4 efter det rejäla välkomnandet  under första säsongen, säger David Lillemägi, exekutiv producent för GW:s mord, till Dagens Media.

Även den 13:e säsongen av "Idol" drog igång igår, och lockade 816 000 tittare när premiäravsnittet sändes klockan 20.00.

– Det är väldigt kul att Idol med nya juryn står sig så starkt. Idol är verkligen tillbaka och nu hoppas vi såklart att ännu fler upptäcker och får följa med på vad som kommer att bli en magisk säsong, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent, TV4.

I TV3 var det säsongspremiär för "Supernanny Sverige", där tittarsiffran landade på 117 000.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.