Gå direkt till textinnehållet
SökKontaktAnnonsera
Prenumerera

Rörligt

Så gick Kanal 5:s tv-premiärer

Komediserien "Helt perfekt" med Johan Petersson, Eva Röse, Johan Ulveson och Adam Pålsson i huvudrollerna hade premiär i söndags.

Discoverys strategi att lansera komediserier i samband med OS verkar ha gett resultat.


Publicerad 2018-02-26 09:50

Ämnen i artikeln:

Discovery

Dela artikeln:

I söndags hade komediserien "Sommaren med släkten" säsongspremiär på Kanal 5. Programmet sändes mellan 21.30 och 21.30 och lockade en publik på 535 000. Tittartidsandelen landade på 21,2 procent och ratingen på 3,9 procent i huvudmålgruppen 15-44 år.

I helgen var det även premiär för den nya komediserien "Helt perfekt" som sändes mellan 21.30 och 22.00. Programmet hade en tittarsiffra på 432 000, en tittartidsandel på 23 procent och rating på 3,4 procent i huvudmålgruppen 15-44.

De båda premiärerna resulterade i de högsta siffrorna någonsin för svenskproducerad komedi på Kanal 5, enligt Discovery Networks.

Humortimmen med "Sommaren med släkten" och "Helt perfekt" var slotvinnare i svensk tv klockan 21-22 på söndagen med en genomsnittlig tittartidsandel på 22 procent i 15-44 år.

– Vår analys sa att sportpubliken uppskattar svensk komedi. Att lansera två svenska komediserier utifrån det som dessutom utvecklade sig till tidernas bästa svenska vinter-OS, var något vi bestämde oss för i höstas. Att det fungerade är otroligt glädjande – vi vill verkligen rikta ett stort tack till alla inblandade i båda produktionerna, Axel Eriksson, innehållschef på Discovery Networks Sweden, i en kommentar.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.