Så gick Filip och Fredriks ”Trevligt folk deluxe”

2016-01-15 10:05  
Trevligt folk med Fredrik och Filip.

I går var det premiär för Filip och Fredriks ”Trevligt folk deluxe” i Kanal 5. ”Tv-tittarsiffran är inom ramen för godkänt”, säger Discovery Networks kanaldirektör Calle Jansson.

Filip Hammars och Fredrik Wikingssons nya program ”Trevligt folk deluxe" är en tv-serievariant av dokumentären ”Trevligt folk” om det somaliska landslaget i bandy i Borlänge.

Premiären sändes i går klockan 21.00 i Kanal 5 och sågs av 175 000 tittare, enligt MMS preliminära siffror. Ratingen i Kanal 5:s huvudmålgrupp 15-44 år var 2 procent och tittartidsandelen var 8,7 procent.

Högst rating hade programmet bland kvinnor 25-34 år där ratingen var 3,9 procent.

– Vi är väldigt stolta och glada över hela det viktiga Trevligt folk-projektet som även omfattar en film som var en av Sveriges mest sedda under 2015, en film som dessutom har visats i Riksdagen, rört statsministern till tårar och som turnerar landets högstadieskolor, säger Calle Jansson, kanaldirektör på Discovery Networks Sverige och fortsätter:

– Det är alltid svårt att bedöma hur den här typen av innehåll kommer mottas av en kommersiell tv-publik. Vi kan konstatera att programmet är det tredje största på sloten och att tv-tittarsiffran är inom ramen för godkänt – om än i det nedre spannet av godkänt.

Programmet gick upp mot säsongspremiären av ”Renées brygga” i TV4 som i går gästades av Paolo Roberto, David Batra och Lena Philipsson. Totalt såg 795 000 personer programmet. Ratingen i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år var 7,5 procent och tittartidsandelen landade på 22,9 procent.

Klockan 21.00 sändes också säsongspremiären av ”Fosterland” i SVT1, där reportern Fredrik Önnevall reser runt i olika länder för att träffa personer som själva kallar sig nationalister.

En timme tidigare, klockan 20.00, sände SVT säsongspremiären av långköraren ”Antikrundan". Totalt sågs programmet av 1 575 000 tittare.

Klockan 22.00 var det dessutom premiär för det nya debattprogrammet "Opinion live" som ersätter "SVT debatt". Totalt sågs programmet, som handlade om händelserna i Köln, Stockholm och Kalmar, av 281 000 personer.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt