Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så gick Filip och Fredriks ”Trevligt folk deluxe”

Publicerad: 15 januari 2016, 09:05
Uppdaterad: 15 januari 2016, 09:54

I går var det premiär för Filip och Fredriks ”Trevligt folk deluxe” i Kanal 5. ”Tv-tittarsiffran är inom ramen för godkänt”, säger Discovery Networks kanaldirektör Calle Jansson.


Ämnen i artikeln:

Filip FredrikKanal 5

Filip Hammars och Fredrik Wikingssons nya program ”Trevligt folk deluxe" är en tv-serievariant av dokumentären ”Trevligt folk” om det somaliska landslaget i bandy i Borlänge.

Premiären sändes i går klockan 21.00 i Kanal 5 och sågs av 175 000 tittare, enligt MMS preliminära siffror. Ratingen i Kanal 5:s huvudmålgrupp 15-44 år var 2 procent och tittartidsandelen var 8,7 procent.

Högst rating hade programmet bland kvinnor 25-34 år där ratingen var 3,9 procent.

– Vi är väldigt stolta och glada över hela det viktiga Trevligt folk-projektet som även omfattar en film som var en av Sveriges mest sedda under 2015, en film som dessutom har visats i Riksdagen, rört statsministern till tårar och som turnerar landets högstadieskolor, säger Calle Jansson, kanaldirektör på Discovery Networks Sverige och fortsätter:

– Det är alltid svårt att bedöma hur den här typen av innehåll kommer mottas av en kommersiell tv-publik. Vi kan konstatera att programmet är det tredje största på sloten och att tv-tittarsiffran är inom ramen för godkänt – om än i det nedre spannet av godkänt.

Programmet gick upp mot säsongspremiären av ”Renées brygga” i TV4 som i går gästades av Paolo Roberto, David Batra och Lena Philipsson. Totalt såg 795 000 personer programmet. Ratingen i TV4:s huvudmålgrupp 15-64 år var 7,5 procent och tittartidsandelen landade på 22,9 procent.

Klockan 21.00 sändes också säsongspremiären av ”Fosterland” i SVT1, där reportern Fredrik Önnevall reser runt i olika länder för att träffa personer som själva kallar sig nationalister.

En timme tidigare, klockan 20.00, sände SVT säsongspremiären av långköraren ”Antikrundan". Totalt sågs programmet av 1 575 000 tittare.

Klockan 22.00 var det dessutom premiär för det nya debattprogrammet "Opinion live" som ersätter "SVT debatt". Totalt sågs programmet, som handlade om händelserna i Köln, Stockholm och Kalmar, av 281 000 personer.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Filip FredrikKanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.