Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så gick Champions League på TV4 – fick spö av Kockarnas kamp

Publicerad: 29 september 2021, 11:00

PSG:s stjärnor Messi och Neymar värmer upp inför matchen mot Manchester City i Champions League.

Foto: Christophe Ena

Ett fåtal Champions League-matcher sänds linjärt i TV4. Igår var det dags för tittarna att få ta del av Paris Saint Germain-Manchester City. Dessutom var det säsongspremiär för ”Kockarnas kamp”. Här är tittarsiffrorna.


Ämnen i artikeln:

TV4TeliaChampions League

Telia har fått utstå kritik bland annat för att så få av matcherna från Champions League sänds i linjär-tv. Istället är det C More som är hemvist för rättigheten. Men bland annat PSG-Manchester City, Malmö FF– Zenit Sankt Petersburg och finalen i maj ska gå i TV4.

LÄS ÄVEN: Telia om Champions League-strategin: ”Kronjuvelen”

Igår, tisdag, var det dags för Paris Saint Germain-Manchester City, som drog igång klockan 21.00 i TV4. 

Den första halvleken sågs av 541 000 tittare, enligt MMS. Ratingen landade på 4,8 procent, medan andelen uppgick till 24,2 procent i TV4:s huvudmålgrupp 15–64 år.

Under den andra halvleken minskade tittandet till 451 000 tittare. Ratingen låg då på 4,3 procent och andelen på 31,5 procent.

Matchen slutade 2–0.

Den efterföljande studiosändningen, klockan 23.00, sågs av enbart 141 000 tittare. Ratingen uppgick till 1,5 procent, och andelen hamnade på 24 procent.

Innan fotbollen, klockan 20.00, var det säsongspremiär för ”Kockarnas kamp” som nu går in på sin tionde säsong. 

Programmet presterade betydligt bättre än fotbollen och lockade totalt 743 000 tittare till TV4. Ratingen i 15–64 år landade på 6 procent, och andelen blev 30,6 procent.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4TeliaChampions League

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.