Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så går Viaplay

Publicerad: 13 September 2013, 03:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:34

UPPDATERAD. MTG:s bolag Viaplay omsatte 272 miljoner kronor förra året. Men bara 16,3 miljoner kronor kan härröras till streamingtjänsten.


Bolaget Viaplay AB redovisar en rörelsevinst på 24 miljoner kronor för 2012. Det har bolaget främst interna affärer att tacka för. Bland annat sköter Viaplay marknadsföring och utveckling för koncernens bolag.

– 94 procent av intäkterna som avses kommer från internfakturering inom bolagen, säger Viaplays vd Niclas Ekdahl.

Det betyder alltså att de resterande 6 procenten av intäkterna skulle komma från streamingtjänsten Viaplay, vilket innebär en omsättning på 16,3 miljoner kronor.

Niclas Ekdahl vill inte avslöja hur många abonnenter tjänsten har.

– Generellt sett tycker vi att det går fantastiskt bra. Vi har god tillväxt vad gäller användning och användare och det är bra tryck i hela marknaden. Dessutom har vi säkrat rättigheter till fantastiska filmer och Allsvenskan.

Nyligen valde en av konkurrenterna – Telenors Comoyo – att lägga ner sin verksamhet i Sverige. Mindre än ett år efter lanseringen.

– Vi upplever att marknaden är fantastiskt spännande och starkt växande och för vårt vidkommande ser vi stora möjligheter att växa. Men om man tittar på uttalandet från Telenor så tror jag inte att de upplevde marknaden på samma sätt.

I somras valde systerbolaget Viasat att höja priset och samtidigt fick abonnenterna tillgång till Viaplay.

– Vi tycker att våra Viasatkunder som är de högst betalande även ska ha tillgång till vårt innehåll oavsett var de befinner sig.

Ni tvingar mer eller mindre in kunder i Viaplay?

– Vi tvingar ingen, det är fritt fram om man vill använda tjänsten eller inte.

Vad är nästa steg för Viaplay?

– Vi fortsätter på vår inslagna strategi att bli bättre på alla håll och kanter och göra kunderna ännu gladare.

Efter att denna artikel publicerats hör Viaplays presschef Jeanette Cohen av sig och berättar att slutsatsen att de resterande 6 procenten av omsättningen skulle komma från streamingtjänsten är fel.

Hon vill dock inte berätta varför det inte stämmer eftersom företaget är börsnoterat.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.