Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så ersätter TV4 "Äntligen hemma"

Publicerad: 23 oktober 2017, 12:25
Uppdaterad: 23 oktober 2017, 12:25

Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Program om Ingvar Kamprad och kanadensisk dramaserie plockas in istället för "Äntligen Hemma".


Ämnen i artikeln:

Äntligen HemmaTV4

Sedan TV4 i fredags meddelade att man lyfter programmet "Äntligen hemma" från tablån har flera annonsörer meddelat att man för dialog med TV4 och produktionsbolaget Meter kring fortsatt samarbete.

John Aleman, kommersiell direktör på Dentsu Aegis, uppskattar för Expressen att varje avsnitt av "Äntligen hemma" är värt cirka 1,5-2 miljoner kronor i reklamintäkter. 

När Dagens Media frågar TV4 hur mycket de förlorar på att plocka bort "Äntligen hemma" svarar Magnus Törnblom, presschef för företagsfrågor, följande i ett mejl:

– För oss handlar det här inte i första hand om ekonomi, utan om att vi nu tar ansvar för det som skett och säkrar att det inte upprepas. Vad "Äntligen hemma" är värt för annonsörerna är ju en ganska teoretisk fråga. Vi ersätter ju nu "Äntligen hemma" med nya program. Det blir en annan miljö, så klart, men förhoppningsvis utgör det ett tillräckligt bra alternativ för annonsörerna.

I morgon skulle programmet egentligen rulla i rutan men ska nu ersättas av "Felix möter Ingvar Kamprad". Från och med nästa vecka har TV4 satt in dramaserien "Cardinal". Hur ska ni ersätta programsponsorerna?

– Vi har en pågående dialog med våra sponsorer om hur vi kan erbjuda dem bra alternativ eftersom vi nu valt att lyfta programmet.

När det kommer kring andra reklamspottar som skulle gått i "Äntligen Hemmas" reklampauser, kommer de gå som vanligt trots att man byter ut programmen eller har ni fått tänka om även där?

– Det fanns så klart annonsörer som reagerade på det här uppgifterna och meddelade att de inte ville ligga kvar i "Äntligen hemma". När vi nu har lyft programmet är diskussionen en helt annan, men jag upplever att man tycker det var ett klokt och bra beslut att ta bort "Äntligen hemma".

Vilka sponsorer har brutit sina kontrakt?

– Just nu ingen, men vi för en dialog med alla för att se om vi kan erbjuda bra alternativ för dem i stället.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Äntligen HemmaTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.