Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så blir våren på SBS Discovery

Publicerad: 9 december 2014, 09:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:18

Berg & Meltzer på Europatrip, styrkeprov på ninjabana och Filip & Fredrik i debattprogram – så blir SBS Discoverys tv-vår.


Idag släppte SBS Discovery sin tablå för den kommande våren. Efter ett stökigt 2014 hoppas koncernen på att en blandning av gammalt och nytt ska stärka moderkanalen kanal 5:s position på marknaden.

– Det har varit ett oehört turbulent och tufft år. Samtidigt kan vi se att efterfrågan är större än utbudet. Vi har försvarat våra andelar. Med tanke på att det var både fotbolls-VM och OS så skulle jag säga att det är ok, men inte mer, säger Sami Vikback intäktsdirektör på SBS Discovery under en dragning på Berns på tisdagsmorgonen och fortsätter:

– Summa summarum kan man ändå säga att tv fortsatt är ett otroligt starkt annonsmedie.

Kanal 5 satsar bland annat på en ny säsong med "Berg & Meltzer", denna gång i Europa. Resan går via Frankrike, Tyskland, Italien och Grekland. Längs med vägen testar programledareduon på allt ifrån grimas-VM till cirkusakrobatik och tornerspel.

– Det är som att få baby nummer två. Man vet lite vad som gick fel förra gången och vill nu ha revansch. Det har varit otroligt roligt, säger Carina Berg till Dagens Media.

Helt nytt är satsningen på "Ninja Warrior Sverige" - ett styrkeprov där totalt 120 deltagare tar sig an en av världens tuffaste hinderbanor. Fenomenet kommer ursprungligen från Japan, men har även spridit sig till USA. Programledare är Adam Alsing, sportankaret Karin Frick och träningsexperten Mårten Nylén.

Föga förvånande återvänder även duon Filip & Fredrik till Kanal 5. Denna gång satsar de på ett aktualitet-/debattprogram. Precis som det tidigare programmet "Breaking News" kommer programmet att sändas flera dagar i rad. Tyngpunkten ligger dock snarare på debatt, med inspiration från bland annat Twitter, än på nyheter. Programmets namn är ännu inte annonserat.

Övriga satsningar är bakprogammet "United States of Cakes" med bagaren Roy Fares, "Arge Snickaren" i VIP-version, "En clown till kaffet" säsong två, "Ullared", samt de dramaserierna "Stalker" och "The Mysteries of Laura".

På kanal 9 visar SBS Discovery bland annat arkitekturprogrammet "Grand Designs", "James May´s Cars of the people" samt "Mad Men" och "Walking Dead".

11:an går i superhjälte-tema. Bland annat visas serierna "The Flash", "Arrow" och "Marvel´s Agents of S.H.I.E.L.D".

Sport kommer också fortsatt vara en viktig del för SBS Discovery. På kanal 5 sänds både Handbolls-VM för herrar samt EM-kvalet i fotboll.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev