Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så blir TV4:s kockprogram för barn

Publicerad: 16 Augusti 2013, 11:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

Även små kockar kan vara stora talanger. Det anser TV4 som följer upp mästerkockkonceptet med en version för barn mellan åtta och tolv år.


Ämnen i artikeln:

Sveriges mästerkockTV4

Det kokar i tv-rutan. Svenska folkets intresse för mat och bakning ger ständigt upphov till nya matlagningsprogram. Men hittills har det funnits en lucka i form av ett mästerkockprogram för barn.

Nu fyller TV4 det tomrummet genom att lansera ”Sveriges yngsta mästerkock” där matintresserade barn i åldern åtta till tolv år får chansen att tävla om titeln.

Programmet bygger på samma koncept som det vanliga "Sveriges mästerkock" och finns redan i ett antal länder, däribland Filippinerna, Holland och Grekland där unga kocktalanger tävlar om titeln "Junior masterchef".

Till skillnad från sin vuxna förlaga är det barnens teknik som bedöms och inte det färdiga resultatet. Ingen kommer heller att behöva lämna programmet ensam eftersom två barn röstas ut i taget.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Sveriges mästerkockTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.