Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så blir ”Sommar med Ernst” coronaupplägg

Publicerad: 19 maj 2020, 08:59

Årets ”Sommar med Ernst” kommer att bestå av en blandning av nyinspelat material och tillbakablickar.

Foto: TV4

TV4:s stora nöjesproduktion ”Sommar med Ernst tvingas skruva på upplägget till följd av coronapandemin.


Ämnen i artikeln:

TV4CoronavirusetErnst KirchsteigerSommar med Ernst

Årets säsong av ”Sommar med Ernst” i TV4 blir den trettonde i ordningen. Men denna kommer att skilja sig en del från tidigare år, vilket Fredrik Arefalk, kanalchef för TV4 och C More Film & Serier, antytt i en tidigare intervju med Dagens Media. Bakgrunden är Folkhälsomyndighetens riktlinjer med anledning av det nya coronaviruset.

– Vi kände inte att det var ansvarsfullt att skicka i väg en stor produktion till Österlen, så vi kommer att göra programmet på ett annat sätt i år, lite mer småskaligt. Jag tror att de som tycker om Sommar med Ernst kommer att trivas med det här programmet också.

Nu står det klart att säsongen, som drar i gång den 18 juni på TV4, TV4 Play och C More, kommer att att bestå av en blandning av nyinspelat material och tillbakablickar. Varje avsnitt har ett särskilt tema.

– Ernst kommer att fixa och laga mat som vanligt, men det bjuds även på tillbakablickar från tidigare säsonger. Genom att presentera ett rum i taget ger oss också en möjlighet att verkligen komma nära Ernst och hans inredningsfilosofi och tankar på ett nytt sätt som jag tror tittarna kommer att uppskatta, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4.

Under premiären kommer fokus att ligga på trädgård och odling. Badrum, uteplatser, matlagning och kök är exempel på andra teman under årets säsong.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev