torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så blir nya Aktuellt

Publicerad: 22 februari 2012, 09:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:32

Det blir mer av allt i nya Aktuellt. Programmet flyttar till större studio, får dubbelt så lång sändningstid och dubbelt så många programledare.

Ämnen i artikeln:

SVT

HW

Henrik Widell


Det händer mycket på tv-kanalernas nyhetsfront. I april förra året utökade TV4 sina 22:00-sändingar till en hel timme, och i år har nyhetskanalen TV4 News lanserats. Nu svarar SVT med att utöka också Aktuellt från en halvtimme till en full timme, förändringar som dagensmedia.se rapporterade om redan i februari förra året. 

Nya Aktuellt premiärsänder den 5 mars och en annan förändring är att programmet också går från en programledare till två fasta programledarpar, bestående av Claes Elfsberg och Cecilia Gralde, samt Anna Hedenmo och Jon Nilsson.

– Aktuellt blir en fullsorterad sändning med nyhetsuppdatering, sport, väder, debatter, analyser, utrikesreportage och regionala nyheter. I Sverige är det unikt för ett nyhetsprogram, berättar Eva Landahl, Aktuellt- och samhällschef på SVT i ett pressmeddelande.

Programmet flyttar också till en ny, större, studio där den mest iögonfallande förändringen för tittarna blir en åtta meter lång LED-skärm.

Programmet inleds med en cirka 17 minuter lång uppdatering med dagens viktigaste nyheter. Därefter följer, debatter, intervjuer, samtal och reportage med både Sverige och världen i fokus. Programledarna ska också kommunicera med tittarna via twitter, facebook och chattar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev