Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så blir MTG:s Dota2-turnering

Publicerad: 25 Oktober 2013, 07:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:58

MTG TV startar en internationell Dota2-liga tillsammans med Dreamhack.


Ämnen i artikeln:

MTGxMTGDreamhackTV6

Som Dagens Media tidigare har skrivit satsar MTG TV stort på e-sport. Nu släpps planerna hur satsningen kommer bli i praktiken.

Tillsammans med Dreamhack startar TV6 ”Asus Rog DreamLeague” en ny Dota2-liga. Sex av de bästa lagen i världen kommer att tävla om 50.000 dollar i prispengar.

Ligan livesänds från Dreamhack TV6 Studio i Stockholm. Finalen kommer att livesändas på TV6 från Dreamhack Winter 2013.

Med svenska programledare, experter och reportrar kommer även intresserade kunna följa matcherna på nätet.

– Att sända en världsliga som DreamLeague på TV6 känns helt rätt i tiden för TV6. E-sport är som vilken annan sport som helst. MTG har alltid varit bäst på sport och därför är vi väldigt stolta över att nu ta den till en ny nivå i Sverige. Vår nya liga kommer göra detta möjligt, Jessica Grunewald, onlinechef MTG tv, i ett pressmeddelande.

Dreamhack är nöjda med samarbetet.

– Det känns fantastiskt att jobba med TV6 och MTG när vi nu kör igång Asus Rog DreamLeague, det mest ambitiösa projektet vi startat sedan Dreamhack Open för två år sedan. Intresset för Dota 2 och e-sport är enormt i Skandinavien men också i resten av världen och den här ligan ligger helt rätt i tiden, säger Robert Ohlén, vd för Dreamhack.

Läs även:

Vad är Dota2?

Dota2 är inte bara ett spel utan även en E-sport där man tävlar i lag om fem mot fem.

Dota började som en ”mod” kallad ”Defence of the Ancients” till det populära strategispelet WarCraft3. Dota fanns i flera olika varianter innan ”Dota: Allstars” blev den mest populära versionen. Spelet växte kraftigt i popularitet och tävlingar började arrangeras. I samband med att den mytomspunna utvecklaren Icefrog tog över växte spelet i popularitet med turneringar i hela världen. 2011 utvecklades Dota vidare och Valve släppte Dota2 i beta-version. Under 2013 är har Dota2 blivit en av de tre mest populära E-sporterna i världen.

Gustav Thunander

Ämnen i artikeln:

MTGxMTGDreamhackTV6

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.