Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Rosa bandet flyttar till Sjuan

Publicerad: 18 April 2013, 04:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:48

Cancerfonden bryter med MTG TV och inleder ett långsiktigt samarbete med TV4-gruppen – som börjar sända Rosa bandet-galan i Sjuan, kan Dagens Media berätta.


Rosa bandet anordnas av Cancerfonden varje år med syftet att dra in pengar till stöd för bröstcancerforskning.

Galan har under flera år sänts i TV3 men nu bryter alltså Cancerfonden med MTG TV, kan Dagens Media berätta.

Istället inleder Cancerfonden ett långsiktigt samarbete med TV4-gruppen. Därmed kommer årets upplaga av Rosa bandet-galan att sändas i Sjuan.

– Det är en ära att Cancerfonden väljer att samarbeta med TV4-gruppen och att Sjuan blir värd för Rosa bandet-månaden med avslutande gala, säger Sjuans programchef Anton Glanzelius till Dagens Media.

Vad betyder det för Sjuan?

– Det är ett kvitto på att Sjuan är accepterad som en av de stora kanalerna, men värt att understryka är att vårt enda mål med detta samarbete är att besegra cancern.

Vad betyder det långsiktiga samarbetet för TV4-gruppen?

– Vår programdirektör Åsa Sjöberg har tillsammans med Cancerfonden byggt upp en relation där vi hoppas kunna hitta fler samarbeten än Rosa bandet, men inget är helt klart ännu. Nu läggs allt fokus på att överträffa tidigare års otroligt starka insamlingsresultat för Rosa bandet.

Ni ska också bredda galan till att handla om fler typer av cancer, berätta om det?

– I samband med flytten till Sjuan så kommer Cancerfonden utöka sin Rosa bandet-kampanj så att vi under själva galakvällen kommer uppmärksamma all sorts cancer och inte bara bröstcancer. Vi ska göra allt för att knäcka cancern.

I samband med galan, som sänds i oktober, kommer kanalgrafiken i Sjuan att färgas rosa.

– Jag är övertygad om att många inom TV4-gruppen kommer att engagera sig, både framför och bakom kameran. Nu ska vi spåna fram massvis med idéer med alla medarbetare i TV4-huset som känner att de vill bidra, än så länge så har alla jag pratat med varit extremt entusiastiska, säger Anton Glanzelius.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.