måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Rörligt på nätet fortsätter att öka

Publicerad: 27 november 2017, 07:57

Enligt en ny rapport från MMS tittar över hälften av svenskarna dagligen på rörligt innehåll online.

Ämnen i artikeln:

MMS

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Den dagliga räckvidden för rörligt innehåll på nätet fortsätter att öka. 54 procent av 9–99-åringarna i Sverige använder dagligen Youtube, tv-kanalernas eller tidningshusens play-tjänster för att se på rörligt. Det enligt MMS senaste Trend & Tema-rapport.

Youtube har den högsta räckvidden av de mätta kanalerna, och trenden visar att Youtube bygger räckvidd i de äldre målgrupperna. Enligt rapporten rör sig inte den den genomsnittliga tittartiden, men räckvidden ökar i de äldre målgrupperna och minskar i de yngsta.

– Tittandet i Sverige har i många år legat högst i världen. Många har därför förväntat sig att ökningen av räckvidden ska avstanna, men så är inte fallet ännu, Både den dagliga räckvidden och tittartiden fortsätter att öka. Det är dock intressant att notera att Yotubes tittartid ligger still, medan tittartiden för övriga play-tjänster ökar, säger Magnus Ansehlm, vd på MMS, i ett pressmeddelande.

Resultatet i Trend & Tema 2017:3 bygger på 3000 telefonintervjuer i åldersspannet 9-99 år som genomfördes av Ipsos under augusti-oktorber 2017.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev