Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Rolf Porseryd blir ny USA-korrespondent hos TV4

Publicerad: 22 Maj 2015, 13:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

Anna Herdenstam lämnar över uppdraget som USA-korrespondent till Rolf Porseryd, som ska bevaka presidentvalet 2016.


Ämnen i artikeln:

TV4

Rolf Porseryd blir ny USA-korrespondent för TV4 Nyheterna. Han tillträder tjänsten i augusti och kommer att bevaka Nordamerika och presidentvalet 2016.

– Även om jag har många års erfarenhet som utrikeskorrespondent så är ett amerikanskt presidentval det kanske mest spännande man kan bevaka. Jag ser fram emot en stor och rolig utmaning. Det ska bli oerhört intressant att vara med och bevaka det amerikanska valet, säger Rolf Porseryd i ett pressmeddelande.

Rolf Porseryd startade sin karriär som utrikeskorrespondent under 70-talet. Sedan dess har han hunnit bevaka bland annat Afghanistan, Libanon, Kosovo, Bosnien, Irak och Iran.

Han har även tidigare varit TV4:s USA-korrespondent mellan 1995 och 2001.

– För mig är Rolf Porseryd en av Sveriges absolut bästa utrikeskorrespondenter. Han kan allt, är säker och har varit med om det mesta. Denna erfarenhet i kombination med en sällsynt förmåga att komma nära människor ger oss bästa tänkbara bevakning, säger Anders Oxelström, chef för TV4 Nyheterna och Kalla Fakta på Nyhetsbolaget, i ett pressmeddelande.

Anna Herdenstam som är TV4 Nyheternas nuvarande USA-korrespondent kommer att bli nyhetsankare i den nyhetsstudio som har lanserats under våren.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.