Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Robinson" kan göra comeback – Zodiak producerar

Publicerad: 20 Maj 2014, 08:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:37

Zodiak har vunnit rättigheterna att producera "Robinson" i Sverige, kan Dagens Media avslöja. Nu hoppas produktionsbolaget att kunna sälja en ny version av den legendariska dokusåpan.


Ämnen i artikeln:

ZodiakStrix

"Robinson" är ett av de mest legendariska dokusåpaformaten. Först ut att producera programmet var Strix Television, som gjorde "Robinson" mellan 1997-2004.

Under 2004 flyttade "Robinson" från SVT till TV3 för att sedan gå i graven 2005.

En tid senare lyckades Anna Carrfors Bråkenhielm, tidigare vd för Strix, återigen knipa "Robinson"-licensen till sitt nya bolag Silverback.

Silverback (som sedermera köptes upp av ITV Studios Nordic) producerade sedermera ett antal säsonger för TV4, som återuppväckte "Robinson" mellan 2009 och 2012.

Nu kan Dagens Media avslöja, har Strix återigen blivit snuvade på rättigheterna till "Robinson".

Istället har Zodiak vunnit optionerna på att producera "Robinson". Om programmet sänds blir det en mångmiljonaffär för Zodiak.

– Det stämmer, men jag kan däremot inte gå in på huruvida vi har sålt det till någon kanal än, säger Zodiaks Nordenchef Johannes Jensen till Dagens Media.

Hur känns det?

– Jag var faktiskt med själv från den allra första säsongen av "Robinson" och vi är några här i huset som har erfarenhet programmet så det känns verkligen superkul, säger han och fortsätter:

– Sedan är det klart att jag tror att vi måste vidareutveckla formatet och det är väl lite så vi har tänkt kring det här. Så får vi hoppas att någon kanal tycker att vi har gjort rätt.

Senast sändes "Robinson" som sagt i TV4, då Paolo Roberto var programledare. Huruvida det blir som TV4 som återigen ska sända "Robinson" är inte klart i dagsläget.

– Men jag hoppas att vi inom en snar framtid ska få se "Robinson" i rutan igen, det förtjänar det svenska folket, säger Johannes Jensen.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

ZodiakStrix

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.