Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Robinson-folket tävlar med Paf

Publicerad: 26 maj 2009, 04:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Spelbolaget och Robinsonsponsorn Paf samlar de hemkomna Robinsondeltagarna till en välgörenhetsturnering i samband med finalen på lördag. "Vi vill få ut mer av sponsringen än att bara synas med vår logga", säger Sverigechefen Jimmy Palmqvist.


14 av 18 Robinsondeltagare är anmälda till Pafs turnering i tärningsspel på Ålandsfärjan Birka Paradise. 50.000 kronor står på spel och bortskänkes till ett välgörenhetsprojekt som väljs av vinnaren. Passagerarna på kryssningen får också se Robinsonfinalen live på storbildsskärmar, tillsammans med de utröstade deltagarna.

- Det ska bli spännande att höra vad deltagarna tycker om vinnaren, säger Jimmy Palmqvist.

Paf har satsat extra mycket på marknadsföring i år, trots det finansiella läget, och sponsring är en prioriterat område. Förutom Robinson sponsrar Paf turnén "Ladies Night" och beachvolleyboll-turneringen "Sommar Swedish Beach Tour" och en camping-turné bland svenska campingplatser i sommar.

- Sponsring är en viktig strategi för att bygga vårt varumärke. Men vi vill inte bara synas med namnet, utan få ut något mer av samarbetena, till exempel genom den här turneringen, säger Jimmy Palmqvist.

I samband med Ladies Night planeras aktiviteter både på plats under turnén, och på sajten.

Paf har mätt varumärkeskännedomen och inställningen till företaget regelbundet under Robinsonsäsongen. De som känner till Paf väl och mycket väl har fördubblats sedan programmet startade, säger Jimmy Palmqvist, som nu diskuterar med TV4 om att sponsra Robinson även nästa säsong.

- Vi ska utvärdera den här säsongen men det är mycket möjligt att vi finns med nästa år. Jag tror att kontinuitet är bättre än att hoppa mellan olika sponsringsprojekt.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev