tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Roberta Alenius till Nent Group

Publicerad: 18 maj 2020, 07:20

Roberta Alenius blir SVP och Head of Corporate Communications på Nent Group.

Ämnen i artikeln:

Viaplay Group

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


I sin nya roll kommer Roberta Alenius att vara en del av Nent Groups utökade ledningsgrupp och vara placerad i Stockholm. 

Roberta Alenius har tidigare varit svensk kommunikationschef för Telia och Nordea, samt haft olika kommunikationsroller för Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt, inklusive en roll som presschef och talesperson för regeringen. 

Anders Jensen, vd och och koncernchef på Nent kommenterar rekryteringen:

– Vår framgång bygger på att attrahera de bästa talangerna inom alla delar av vår verksamhet. Roberta har en enastående meritlista av att leverera kraftfull och kreativ kommunikation på högsta nivå. Hennes kompetens, erfarenhet och ledarskap blir mycket värdefulla när vi accelererar Nent Groups globala positionering som ett ledande streamingbolag, säger han.

Roberta Alenius kliver in i sin nya roll som SVP och Head of Corporate Communications på Nent i september.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Nent Group. Streaming formar den globala underhållningens framtid och bolaget ligger i framkanten av den industrin. Jag hoppas att kunna berätta Nent Groups unika historia på alla marknader. Jag delar bolagets värderingar om mod, jämlikhet, uppskattning och förtroende helt och hållet och är mycket glad över att få jobba med Anders Jensen och teamet, säger hon i ett pressmeddelande.

Tobias Gyhlénius, som tidigare var ansvarig för Nents externa kommunikation, lämnade bolaget för en liknande roll på Spotify i april.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev