Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Robert Kviby ny Sverigechef för C More

Publicerad: 18 december 2014, 07:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:18

MTG Radios tidigare vd Robert Kviby värvas av sin gamla chef Manfred Aronsson.


Robert Kviby har ett långt förflutet på MTG där han bland annat arbetade som produktchef för Viasat, marknadschef för MTG TV samt som vd för MTG Radio.

I april 2012 lämnade han MTG TV för att istället fokusera på sin karriär som deckarförfattare.

Nu blir han alltså ny Sverigechef för C More. Han värvas av sin tidigare chef Manfred Aronsson, som i dag är vd på C More.

Robert Kviby ersätter Jonas Lönnqvist som går vidare till Boxer.

– Jag har ju jobbat med Manfred sedan tidigare så det var en beröringspunkt. Man kan också säga att jag stannar i branschen eftersom jag jobbat med betal-tv, säger Robert Kviby till Dagens Media.

Robert Kviby har hunnit skriva två böcker och jobbet som Sverigechef på C More är det första fasta uppdraget han har sedan han tog "ledigt".

– Det här är det första fasta jobbet, men jag har konsultat lite grann. Jag bestämde mig för att det var dags att ta ett fast jobb i somras och sedan gick det ganska snabbt. Manfred började ju på C More också så då var det naturligt att vi började prata med varandra.

Hur skulle du beskriva de här två åren?

– Väldigt bra. Jag kan rekommendera alla att ta lite time off, det är ganska värdefullt. Jag har inte legat på sofflocket så mycket och vilat även om jag gjorde det i början.

– Det är bra för den personliga utvecklingen och det är väldigt nyttigt för en människa att stå lite bredvid ett tag och fundera på vad man egentligen vill göra. Det är inte alltid det man tror från början, det är min slutsats.

Vad vill du göra med C More?

– Något fantastiskt. Anledningen till att jag tog det här jobbet är att det finns så sjukt bra innehåll. Vi existerar på en marknad i enorm tillväxt, sedan behöver vi göra lite andra grejer för att ta del av det.

– Jag betraktar nästan det här som en startup. Vi har en bra bas men vi måste göra enormt mycket nya grejer. Vi ska öka kännedomen om varumärket och addera mycket teknik och innehåll.

Hur är Manfred Aronsson som chef?

– Han är en bra chef som ger mycket frihet, det gillar en sådan som jag. Det är tydligt vart vi ska någonstans men det finns många sätt att ta oss dit.

Har du lagt författarkarriären på hyllan nu?

– Nej, däremot är den ganska grovt pausad. Det tar enormt mycket tid att skriva så nu får jag fokusera lite på det här ett tag. Men min serie kommer ut i Tyskland nu och tanken är att det ska bli en del tre nästa år.

Robert Kviby har redan rekryterat Ulrika Wallin som ny marknadschef, Robert Eriksson som CRM-chef samt Emma Frisk som ansvarig för B2B-marknadsföring.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev