Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Robert Aschberg leder Aftonbladet Morgon

Publicerad: 22 februari 2017, 13:35
Uppdaterad: 22 februari 2017, 13:35

Robert Aschberg ny programledare i Aftonbladet Morgon.

Robert Aschberg blir ny programledare i Aftonbladet Morgon som sänds på TV3. "Aftonbladet Morgon visar att man kan göra väldigt bra tv med betydligt enklare medel än de traditionella mediehusen sitter på", säger Robert Aschberg.


Sedan i slutet av september sänds Aftonbladet Morgon live på TV3.

Nu tar den gemensamma profilen Robert Aschberg plats som programledare med start på fredag.

I och med att Robert Aschberg tar plats som programledare fördjupas samarbetet mellan Aftonbladet och TV3. Han är både är en av TV3:s starkaste profiler och välkänd kolumnist i Aftonbladet.

– Aftonbladet Morgon är rappt, snabbt och redaktionen visar att man kan göra väldigt bra tv med betydligt enklare medel än de traditionella mediehusen sitter på. Gänget som jobbar med Aftonbladet Morgon är inte bara proffsiga, de har kul på jobbet också, säger Robert Aschberg, i en kommentar.

Robert Aschberg kommer programleda Aftonbladet Morgon tillsammans med Maria Bjaring och Claes Åkeson.

– Jag är väldigt glad över rekryteringen av Robert Aschberg, som är känd både för Aftonbladets läsare och TV3:s tittare. Han är en av landets mest erfarna programledare med en unik programledarstil och en tonalitet som passar morgonshowen perfekt, säger Fredrik Krohnman, exekutiv producent för Aftonbladet Morgon.

Aftonbladet Morgon startade för två år sedan och består av korta nyhetsuppdateringar varje kvart som varvas med studiosnack, nyhetsfördjupning och gäster i en klassisk kvällstidningsmix.

Sändningen läggs upp i sin helhet på MTG:s playtjänst Viafree.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.