Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Rickard Olsson lämnar Bingolotto

Publicerad: 24 april 2020, 12:20

”Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär”, säger Rickard Olsson.

Foto: Mathias Otterberg

Rickard Olsson lämnar programmet på grund av förkylning och har beslutat att inte komma tillbaka för en ny säsong.


Ämnen i artikeln:

BingolottoTV4

Rickard Olsson lämnar programledaruppdraget för Bingolotto efter avrådan av läkare. Bakgrunden till beslutet är att Rickard Olsson, enligt ett pressmeddelande från Folkspel, under våren har haft en långvarig förkylning. 

Eftersom Folkhälsomyndighetens rekommendationer säger att man ska stanna hemma vid minsta symtom kommer Rickard Olsson därför inte programleda ”Bingolotto” för resten av säsongen. I stället kommer Lotta Engberg ta över som programledare. 

– Det har självklart varit påfrestande psykiskt att inte kunna bidra som man önskar. Jag har dock under veckan testats negativt för coronaviruset och det känns skönt. Jag har också under 16 år jobbpendlat från Stockholm till Göteborg, vilket varit slitsamt. Nu vill jag, vilket inte minst världshälsoläget fått mig att inse, i första hand ta hand om min familj, säger Rickard Olsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär. Jag är både stolt och tacksam över att fått leda programmet under två omgångar (2005–2009, 2018–2020). Nu ska jag först återhämta mig, ta hand om mina närmaste och sedan titta framåt. Det känns kanon att Lotta, som gör Bingolotto superbra, kan köra resten av programmen under våren. 

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BingolottoTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev