Riagalan utökar sina kategorier

2018-03-13 14:55  
På förra årets Riagala var Calle Schulman och Pontus Gårdinger konferencierer.

Årets programidé är en av de nya kategorierna i Riagalan. Samtidigt återvänder kategorin Årets prestation.

För åttonde året i rad arrangerar Film&TV-Producenterna Riagalan för att hylla branschens bästa kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom svensk tv-produktion. Årets gala äger rum den 8 juni på Cirkus i Stockholm.

Film&TV-Producenterna har inför 2018 års gala slipat till några kategorier och valt att utöka med en ren dramakategori. Med den utveckling som setts när det gäller dramaserier så kände man att det är att det är dags, menar Anders Knave, ordförande i Film&TV-Producenternas TV-sektion.

– Riagalan är levande materia och ska varje år utformas så att den speglar produktionsbolagens vardag, vilket också gör utmärkelserna än mer åtråvärda. En framgångsrik produktion är verkligen frukten av ett lagarbete där allas enskilda prestationer gör helheten. Vi återinför även Årets prestation då vi har märkt att det ofta finns någon unik insats som inte alltid täcks av de övriga kategorierna. Det finns ingen manual för en succé så det där lilla extra oväntade kan vara det som satte pricken över i, säger Anders Knave i ett pressmeddelande.

 

Riagalans kategorier 2018:

 

Årets programidé (non-scripted)

Årets programidé (scripted)

Årets program

Årets redigerare

Årets producent

Årets berättare

Årets visuella uttryck

Årets ljudupplevelse

Årets organisatör

Årets profil

Årets castare

Årets prestation

 

Från och med nu fram till den 20 april kan tv-branschen nominera på riagalan.se.

Christopher Karlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt