Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Riagalan utökar med nya kategorier och nytt pris

Publicerad: 4 december 2018, 11:58

Anders Knave.

Foto: Janne Naess

Riagalan växlar upp med nya kategorier, nya jurys och ny statyett.


Ämnen i artikeln:

RiagalanFilm- och tv-producenternaAnders Knave

Inför 2019 års Riagala har det instiftats nya kategorier där kategorin Årets program indelas i scripted och non-scripted. 

En utökad jury kommer dessutom att tillsättas för att bedöma bidragen i de fyra programkategorierna. Namnen på juryn kommer att presenteras längre fram. 

– Det görs massor med bra program. Både manusbundna och icke manusbundna program förtjänar att prisas. Det här känns som ett bra tillskott för att öka relevansen av Riapriset, säger Anders Knave, ordförande i Film&TV-Producenternas tv-sektion, i ett pressmeddelande.

Det nya priset för 2019 är Årets kund som handlar om att uppmärksamma personer på beställarsidan. Syftet är att lyfta engagemanget i samarbetet med produktionsbolagen. 

Priset delas ut till den person som har haft en betydande roll i produktionen, där hen har bidragit till att produktionen har uppnått nya framgångsfaktorer.

Nytt för i år är även statyetten, som kommer att efterlikna den kända författaren och programledaren Ria Wägners vinkade hand.  

Riagalans kategorier 2019:

Årets programidé (non-scripted)

Årets programidé (scripted)

Årets program (non-scripted)

Årets program (scripted)

Årets redigerare

Årets producent

Årets berättare

Årets visuella uttryck

Årets ljudupplevelse

Årets organisatör

Årets profil

Årets castare

Årets prestation

Årets kund

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.