Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Riagalan senareläggs på grund av corona

Publicerad: 11 mars 2020, 09:20

I dag gick det ut ett meddelande till gäster, nominerade och medlemmar till Riagalan om att kvällens gala senareläggs. Det på grund av coronavirusets utbrott.

På torsdagen skulle den tionde upplagan av Riagalan arrangeras. Men nu har coronautbrottet fått styrelsen att fatta beslut om att senarelägga galan.


Ämnen i artikeln:

RiagalanEva HamiltonAnders KnaveCoronaviruset

I morgon, torsdag, skulle branschens kreatörer, medarbetare och upphovsmakare inom svensk tv-produktion hyllas på Cirkus i Stockholm under branschorganisationen Film&TV-Producenternas arrangemang Riagalan.

Men nu flyttas evenemanget fram på grund av det nya coronaviruset. Bakgrunden till beslutet är dels att Folkhälsomyndigheten skärpte sin riskbedömning under gårdagen, dels att gäster och partners förhindras av sina egna interna riktlinjer.

”Vi har följt utvecklingen noga och i och med att läget runt Coronavirus Covid-19 skärptes i går eftermiddag togs beslutet att arrangera 2020 års Riagala längre fram i vår”, står i ett pressmeddelande undertecknat Eva Hamilton och Anders Knave på Film&TV-Producenterna.

Vidare framhålls att styrelsen inte kan utesluta att ett regeringsbeslut om mötesrestriktioner fattas inom det närmaste dygnet.

När galan kommer att hållas är inte bestämt i dagsläget.

Även tidningen Chef har i veckan valt att ställa in sin stora Chefgala som skulle hållits i dag, onsdag, på Grand Hotel i Stockholm. Ett beslut som också motiverades med den ökade risknivån för spridning av coronaviruset.

 

LÄS OCKSÅ:

Ännu inga planer på att ställa in Stockholm Media Week

Next M flyttas fram på grund av corona

Tv-mässan MIPTV ställs in

Corona: Google ställer in sin största konferens

Privata Affärer ställer in läsarresa på grund av coronaviruset

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev