Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Resultatet minskar för Baluba

Publicerad: 25 juni 2015, 10:14
Uppdaterad: 1 juni 2016, 13:54

Rörelseresultatet minskar för Baluba Television. Det visar bolagets färska bokslut.


Ämnen i artikeln:

Baluba

Boksluten för Baluba Television, nedlagda Baluba Event och Baluba AB har nyligen trillat in hos Bolagsverket.

Baluba Television, som är det i särklass största bolaget, ökade omsättningen marginellt till 104 miljoner kronor under 2014.

Rörelseresultatet minskade däremot till 8,2 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 13,8 miljoner kronor 2013. Det gör att rörelsemarginalen samtidigt gick från 13 till 8 procent.

Minskningen kan bland annat förklaras med att både produktions- och personalkostnaderna ökade. Antalet medarbetare har gått från från 37 till 47.

– Rörelseresultatet minskade främst på grund av fortsatta långsiktiga satsningar på drama. Efterfrågan på Balubas TV-format var fortsatt stark, skriver Baluba Televisions tillförordnade vd Linnea Kia i ett mejl till Dagens Media.

Nyligen avyttrade Baluba Television dramadelen till det nystartade bolaget Brain Academy, som leds av Balubas grundare Peter Settman.

Dessutom har Baluba Television i år bildad affärsområdet Baluba Kids.

– Det går väldigt bra för Baluba Kids. Vi har en säsong två under produktion av det populära barnprogrammet Piñata för SVTB. Vi jobbar också med flera nya spännande titlar i olika långt gångna faser. Vi är mycket glada och stolta över den här satsningen under ledning av Marie Sandeborg. 

Baluba Event, som lades ner så sent som i maj i år, gick något bättre än 2013. Resultatet skrivs till en förlust på 0,5 miljoner kronor – att jämföra med en förlust på 1,4 miljoner kronor 2013.

Omsättningen minskade dock samtidigt från 23,5 till 20,2 miljoner kronor.

Baluba AB fungerar som moderbolag i Balubakoncernen. Bolagets huvudsakliga funktion är att bygga varumärket Baluba, samt att bidra med administration och infrastruktur till tv- och eventbolagen.

Moderbolaget redovisar en omsättning på 12,4 (11,9) miljoner kronor. Rörelseresultatet landar på -850 000 (-280 000) kronor.

Sedan hösten 2014 ingår också Baluba Branded Content i koncernen. Bolaget har ännu inte lämnar bokslut.

Baluba AB är ett helägt dotterbolag till Nice Entertainment Group, som i sin tur ingår i MTG.

LÄS ÄVEN

Baluba Event går i graven

Redaktörerna byter namn till Baluba Branded Content

Redaktörerna blir en del av Balubagruppen

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Baluba

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev