Rekordsiffror för TV4:s "Talang"

2018-03-12 11:03  
"Det som varit mest uppseendeväckande är hur starka vi varit i de yngre målgrupperna under hela säsongen och det har varit en fröjd att se hur barn och unga vuxna omfamnat programmet, samtidigt som vi även stått pall motståndet från SVT", säger Lotta Andersson, exekutiv producent för "Talang".

Den andra semifinalen av "Talang" lockade miljonpublik.

När den andra semifinalen av TV4:s "Talang" direktsändes i fredags 9 mars tittade hela 1 065 000 tittare, enligt preliminära siffror från MMS.

Andelen landade på 37,3 och ratingen på 10,3 procent. Det är rekord för säsongen och även andelsrekord jämfört med resterande kanaler i fredags, enligt TV4.

I huvudmålgruppen 15-44 år nådde "Talang en andel" på 51,6 procent. 

Otroligt kul att så många valde att bänka sig framför "Talangs" andra semifinal, och speciellt glädjande att vi stod oss så starkt i TV4:s huvudmålgrupp. Det som varit mest uppseendeväckande är hur starka vi varit i de yngre målgrupperna under hela säsongen och det har varit en fröjd att se hur barn och unga vuxna omfamnat programmet, samtidigt som vi även stått pall motståndet från SVT. Nu siktar vi på en final med ett extremt starkt och varierat startfält med oerhört unika Talanger, säger Lotta Andersson, exekutiv producent för Talang, i en kommentar.

Finalen av Talang 2018 sänds på fredag klockan 20.00 i TV4. 

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt