Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Reklamombudsmannen kritiserar Viasat – för vilseledande reklam

"Tre fria månader med Viasat" utlovades. Men i själva verket betydde erbjudandet ett tecknat abonnemang med lång bidningstid. Nu kritiseras tv-bolaget av RO för vilseledande annonsering.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Publicerad: 02 Januari 2017, 15:35
Uppdaterad: 02 Januari 2017, 16:09

Ämnen i artikeln:

ViasatReklamombudsmannen

Nyhetsbyrån Siren berättar om Reklamombudsmannens (RO) kritik mot Viasat. Tv-bolaget klandras för en annons som visats på sajten sportkampanj.se. På sidan sågs rubriken ” Erbjudande: 3 fria månader med Viasat” följt av texten  ”Prova hela tv-utbudet fritt i 3 månader: 84 kanaler för hela familjen. Viaplay och Viasat TV to go ingår”. Sedan följer en lista med ett urval av Viasats sporträttig​heter.

Reklamombudsmannen menar att annonsen var vilseledande och att endast den som klickade på länken till villkor förstod att erbjudandet betydde ett tecknat abonnemang – med en bindningstid på 27 månader till en kostnad av 255 kronor i månaden. Men enligt annonsören syftade kampanjsidan till att förenkla beskrivningen av erbjudandet och att villkoren kunde läsas in i sin helhet först efter det att besökaren klickat sig vidare.

Ämnen i artikeln:

ViasatReklamombudsmannen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.