Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Regissören försvarar sexpratet i Julkalendern

Publicerad: 1 December 2015, 15:19
Uppdaterad: 10 December 2015, 11:26

Hör Karin af Klintberg berätta om snusket i julkalendern: "Kan bli ledsen att man inte ser goda intentioner".


Som Dagens Media tidigare berättat har SVT:s Julkalender väckt starka reaktioner.

Orsaken till upprördheten är ett avsnitt som är tänkt att illustrera 70-talet, med högläsning om sex. Där förklaras det att "flickor har slidor och pojkar har snoppar" och att "snoppen åker in i slidan och det kallar vi vuxna för vuxenskönt".

Nu förklarar skaparen av Julkalendern, Karin af Klintberg, hur hon resonerat kring att servera barnen en samlagsbeskrivning:

– Jag kan bli ledsen över att man inte ser goda intentioner – vi vill bara lära svenska barn och föräldrar om deras historia, säger hon och fortsätter:

Julkalendern är ett sätt att återuppleva sin egen barndom. Man minns sin barndom och man plockar fram bra saker och då ligger julkalendern där och pulserar och när julkalendern inte bekräftar ens egen barndom så kan man känna någon form av vrede.

Hör samtalet om Julkalendern med Karin af Klintberg här:

<iframe id="audio_iframe" src="http://www.podbean.com/media/player/zntvb-5a9dd5?from=yiiadmin&skin=4&postId=5938645&download=0&share=1&fonts=Helvetica&auto=0" height="100" width="100%" frameborder="0" scrolling="no" data-name="pb-iframe-player"></iframe>

 

Avsnittet i sin helhet sänds som julspecial den 20 december.

LYSSNA PÅ FLER AVSNITT AV KOMMUNIKATIONSPODDEN:

 

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.