Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag22.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Regeringen vill inte stoppa affären mellan Telia och Bonnier

Publicerad: 12 Juni 2018, 12:13
Uppdaterad: 12 Juni 2018, 12:13

Den nuvarande regeringen har inga planer på att lägga sig i en eventuell affär mellan Bonnier Broadcasting och Telia, rapporterar TT.


Ämnen i artikeln:

TeliaBonnier Broadcasting

Telia vill köpa Bonniers tv-verksamhet med TV4, Cmore och finska MTV och förhandlar just nu om villkoren. Men Telias största ägare är staten och SvD har tidigare rapporterat om att näringsdepartement är negativt inställt till affären.

Detta dementeras nu av Anna Magnusson, chef för näringsdepartementets enhet för bolag med statligt ägande, som skriver i ett mejl till TT: ”Ägarsamordningen, som innebär att styrelsen ska samordna sin syn med ägaren inför särskilt viktiga avgöranden, är inte praktisk möjlig att tillämpa för börsnoterade bolag som Telia Company och är heller inte förenlig med de informationsgivningsregler som gäller för börsnoterade bolag”.

Däremot måste affären konkurrensprövas av Konkurrensverket och den kan också komma i konflikt med TV4:s sändningstillstånd som ska granskas av Myndigheten för press- radio och tv.

Axel Andén

Ämnen i artikeln:

TeliaBonnier Broadcasting

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.