Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Regeringen vill inte stoppa affären mellan Telia och Bonnier

Den nuvarande regeringen har inga planer på att lägga sig i en eventuell affär mellan Bonnier Broadcasting och Telia, rapporterar TT.


Publicerad 2018-06-12 12:13
Uppdaterad 2018-06-12 12:13

Ämnen i artikeln:

Telia

Dela artikeln:

Telia vill köpa Bonniers tv-verksamhet med TV4, Cmore och finska MTV och förhandlar just nu om villkoren. Men Telias största ägare är staten och SvD har tidigare rapporterat om att näringsdepartement är negativt inställt till affären.

Detta dementeras nu av Anna Magnusson, chef för näringsdepartementets enhet för bolag med statligt ägande, som skriver i ett mejl till TT: ”Ägarsamordningen, som innebär att styrelsen ska samordna sin syn med ägaren inför särskilt viktiga avgöranden, är inte praktisk möjlig att tillämpa för börsnoterade bolag som Telia Company och är heller inte förenlig med de informationsgivningsregler som gäller för börsnoterade bolag”.

Däremot måste affären konkurrensprövas av Konkurrensverket och den kan också komma i konflikt med TV4:s sändningstillstånd som ska granskas av Myndigheten för press- radio och tv.

Axel Andén

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.