Raseri mot H&M efter "Uppdrag granskning"

2013-02-07 08:08  

Kritiken haglar mot H&M efter att SVT:s "Uppdrag granskning" avslöjade att klädeskedjan låtit kränkande kommentarer stå kvar på Facebook. I ett inlägg som skrevs klockan åtta i går kväll beklagar H&M sitt agerande. Men de syrliga kommentaterna fortsätter att strömma in.

"Att ni lät en massa vidrigheter ligga kvar i mer än en månad tyder på en nonchalans som är obegriplig. Om ni skall framstå som ett seriöst företag så får ni ändra policy och det kvickt! Det måste väl finnas någon som kan sköta det så ni inte tappar ansiktet gång efter annan!"

"Jag vet inte ens vad jag ska börja för ert agerande i denna fråga (och många andra) är löjligt. Ni gör en kovändning nu för det tas upp i media men när det verkligen gällde så ställde ni inte upp och tog ert ansvar."

Så lyder ett par av de nästan 600 kommentarer som postats på Facebook efter att H&M publicerade sin offentliga ursäkt strax efter klockan åtta i går kväll.

Detta var samtidigt som SVT:s "Uppdrag granskning" avslöjade hur företaget låtit grovt kränkande och hotfulla kommentater ligga kvar på sin Facebooksida i flera månader.

Bakgrunden var att en 21-årig kvinna skrivit ett inlägg på Facebook där hon ifrågasatte att H&M sålde tröjor med tryck i form av den sexbrottsdömde rapparen Tupac. Några timmar senare svämmade diskussionstråden över av hatiska kommentarer och grova hot – som klädjätten lät stå kvar.

Dagensmedia.se har sökt H&M:s pressavdelning för en kommentar.

Helen Preutz

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt