onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Rapport: Streamingtjänster ökar trots ekonomisk oro

Publicerad: 25 augusti 2022, 05:25

Betalstreamingabonnemangen ökar under andra kvartalet enligt en rapport från Mediavision.

Foto: iStockphoto

Med en allt dystrare ekonomisk tillvaro var det inte orimligt att anta att betalstreamingtjänster tillväxt skulle bli lidande. Men så har det inte visat sig bli: ”Hushållen värdesätter sina streamingabonnemang högt”

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagRedaktionens valStreaming

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Kriget i Ukraina, skenande inflation, höga energipriser och fallande bostadspriser. De ekonomiska åskmoln som tornat upp sig på horisonten har växt sig större under sommaren och hushållen har en pessimistisk syn på ekonomin i stort. Allt eftersom lönen blir allt mindre värd på kontot varje månad trodde många experter att hushållen skulle hålla hårdare i plånboken.

Men enligt en ny rapport från Mediavision visar att det inte stämmer, eller inte fått genomslag än. Under andra kvartalet uppgick hushållspenetrationen för betalda streamingtjänster till 61 procent. Upp fem procent från samma kvartal föregående år.

LÄS OCKSÅ: Disney Plus höjer priset – när reklamversionen lanseras 

Även sett till antal abonnemang per hushåll visar rapporten på tillväxt. Idag betalar ett abonnerande hushåll för 2,2 tjänster i snitt. De innebär att det har tillkommit 600 000 nya streamingabonnemang sedan samma period förra året. Sammantaget finns nu närmare sex miljoner betalstreamingabonnemang.

– Tvärtemot vad många dystra rubriker varnat om under den senaste tiden visar Mediavisions analys att hushållen värdesätter sina streamingabonnemang högt. De tycks alltså inte i dagsläget vara beredda att dra ner på den utgiftsposten, kommenterar Marie Nilsson, vd på Mediavision i ett pressmeddelande.

– Inte heller i hushållens planer för framtiden ser vi tecken på att en eventuellt försämrad hushållsekonomi skulle påverka streamingmarknaden nämnvärt. Tvärtemot visar våra siffor att hushållen planerar att skaffa ännu fler streamingtjänster. Tillväxten väntas framförallt drivas av att hushåll som redan är kunder vill skaffa fler tjänster. Det kan självklart komma att bli ett förvärrat läge för hushållen, men som det ser ut just nu är det inte i första hand streamingtjänsterna som hotas av en försämrad hushållsekonomi, fortsätter hon.

LÄS OCKSÅ: Streamingexperten om Warner Bros sammanslagning: ”Skapas turbulens” 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev