Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Rapport: Hälften av all videokonsumtion är nu mobil

Publicerad: 13 november 2018, 10:38

Hälften av all global videokonsumtion är nu mobil, enligt Ooyalas Global Video Index Report.

Foto: Janne Næss

Mobil videokonsumtion står för första gången för 60 procent av tittandet, enligt Ooyalas Global Video Index Report.


Ämnen i artikeln:

Mobil

Mobil videokonsumtion ökar kraftigt. Trots en tillfällig avmattning under första kvartalet 2018, ökade videotittandet på mobila enheter som surfplattor och smartphones, med  9,8 procent globalt under andra kvartalet. 

Ökningen innebär enligt Ooyalas Global Video Index Report, att mobil videokonsumtion för första gången överstiger 62 procent av tittandet.

 Förändring jämfört med förra året landar på med 13,2 procent, och är enligt Ooyala den största ökningen på fem kvartal.

– Avmattningen under första kvartalet  för mobil videokonsumtion ser vi som del av en normal övergångsfas. Den är i linje med att konsumentvanor och innehållsproducenter anpassar sig till varandra, kommenterar Jim O'Neill som är analytiker på Ooyala.

Regionala trender av videokonsumtion i mobilen enligt rapporten:

- I EMEA-regionen stod mobilvideo för 54 procent av alla videostarter. Det innebär en ökning från 49 procent jämfört med  året innan.

- I Nordamerika ökade mobilvideo till 56 procent av videostarterna, vilket är en uppgång på  fyra procent jämfört med året innan, och en ökning med 14 procent sedan andra kvartalet 2016. 

- Mobilvideons andel av allt tittade i Asien-Stillahavsområdet (APAC) uppgick till 74 procent – den högsta ökningen någonsin och en uppgång på 64 procent de senaste två åren. 

- Latinamerikas mobilstarter uppgår till 65 procent vilket innebär en en ökning med 20 procent jämfört med året före och 38 procent över två år. 

Ooyala är ett dotterbolag till det globala telekom- och it-konsultföretaget Telstra.

 

 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mobil

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News