Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Rapaport i Kanal 5:s nya Gåsmamman

Publicerad: 19 Februari 2015, 05:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:10

Alexandra Rapaport och Tommy Körberg i ny dramathriller för Kanal 5. Rapaport spelar både huvudroll och producerar.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Nu drar inspelningarna av Knal 5:s nya dramasatsning "Gåsmamman" igång. Huvudrollen spelas av Alexandra Rapaport och i övriga roller hittar man blad annat Tommy Körberg, Susanne Thorson, Gustaf Hammarsten, Anja Lundqvist, Magnus Roosman och Grynet Molvig. Serien regisseras av Richard Holm.

Alexandra Rapaport är medproducent i produktionen, tillsammans med Endemol och Flow Network. När Dagens Media pratar med henne har hon precis klivit in i sin nya husbil som hon ska ha under inspelningen.

– Det var inte tanken att jag skulle vara med och producera från början. Men jag gick in i det här med så mycket engagemang och började ha åsikter om produktionen, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Jag var med på pitchar för Kanal 5 och hade förslag på vilka vi skulle jobba med, så då blev jag medproducent. Det är första gången för mig.

Serien är en dramathriller och handlingen kretsar kring trebarnsmamman Sonja, spelad av Rappaport, som mot sin vilja dras in i en kriminell värld för att rädda sin familj.

– Vi har "Breaking Bad" som en referens, fast vi håller ett högre tempo. Det handlar om den vardagliga människan som möter det omöjliga. Det finns också en slags absurd humor som jag gillar, säger hon.

Vilken målgrupp vänder sig serien till?

– Tittare från 15 och uppåt. Jag hoppas att vi kan dra mycket kvinnor. Det är inte så vanligt med en kvinna i huvudrollen i Svenska serier, säger hon och fortsätter:

– Jag är hysteriskt glad att det här är sjösatt, tror det blir väldigt bra.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.