Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Radiotjänst försvarar tv-avgiften

Publicerad: 23 juli 2013, 07:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Finansieringen svensk public service fungerar "mycket bra", skriver Radiotjänsts vd, Carl-Gustav Johansson i en replik i SvD.


Ämnen i artikeln:

RadiotjänstSVT

I fredags berättade Dagens Media att den moderate riksdagsmannen Lars Beckman gått till angrepp mot Radiotjänst.

I synnerhet var det indrivningen av licensmedel från datoranvändare som han vände sig emot.

Hans debattartikel i SvD i vilken Radiotjänsts styrelseordförande Eva Hamilton uppmanades att "ta sitt ansvar" och att "rätta till Radiotjänst agerande" har fått bolagets vd Carl-Gustav Johansson att se rött.

I en replik på SvD Debatt försvarar han licensfinansieringen.

"Detta fungerar överlag mycket bra och en överväldigande majoritet av hushåll och företag gör rätt för sig, nio av tio hushåll betalar sin avgift."

Han tillrättavisar även Lars Beckmans påstående om att Radiotjänsts beslut om att teknikneutralisera lagen för att omfatta datorer skulle ha fattats i februari i år.

"Den lagstiftning som nu tillämpas, såg sitt ljus redan 2007, där ändringen var föranledd av en förutseende riksdag som redan då såg att teknikutveckling och ändrade medievanor skulle urholka äldre lag."

Slutligen ger han Lars Beckman en känga för att han som riksdagsman och lagstiftare indirekt uppmanat Radiotjänst att bortse från lagen.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

RadiotjänstSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.