Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Radiosportens Petra Svensson till Discovery

Publicerad: 17 oktober 2019, 07:11

”Petra är en otroligt kompetent och skarp journalist som vi haft ögonen på länge”, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport.

Foto: Janne Næss och press

Discovery knyter till sig sportjournalisten Petra Svensson när de bäddar inför det stora sportåret.


Ämnen i artikeln:

AllsvenskanWarner Bros DiscoveryDiscoveryOS

Nästa år går rättigheterna för både Allsvenskan och Superettan över till Discovery. Dessutom sänder tv-huset OS i Tokyo som äger rum i juli. 

I samband med dessa sporträttigheter knyter Discovery till sig sportjournalisten Petra Svensson. Senast kommer hon från Radiosporten där hon arbetat som kommentator, programledare och reporter de senaste sex åren. 

Rekryteringen är tv-husets första till det stora sportåret. 

– Det känns jättespännande att få komma till Discovery Networks Sweden där jag får vara med och arbeta med fantastiskt roliga sporträttigheter. Självklart är den svenska fotbollen kronan på verket. Dessutom ser jag fram emot att utvecklas ännu mer som kommentator, säger Petra Svensson, i ett pressmeddelande. 

Petra Svensson ansluter till Discovery i januari nästa år. 

– Petra är en otroligt kompetent och skarp journalist som vi haft ögonen på länge. Jag är övertygad om att hon kommer bli väldigt uppskattad av våra tittare. Med vårt breda sportinnehåll som vi kan erbjuda har vi absolut en av marknadens hetaste rättighetsportföljer just nu så jag ser verkligen fram emot den här resan, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport, i ett pressmeddelande. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev