Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Quibis nedläggning ett faktum

Publicerad: 22 oktober 2020, 06:59

Hollywoodprofiler som Chrissy Teigen, Liam Hemsworth och Ron Funches frontar hajpade Quibi.

Foto: Quibi/Youtube

Streamingtjänsten Quibi går i graven – efter bara sex månader.

Ämnen i artikeln:

Streaming

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Dagens Media kunde så sent som igår berätta att streamingtjänsten Quibi var nedläggningshotad. Nu står det klart att tjänsten går i graven, skriver Adweek. Detta efter misslyckade försäljningsförsök.

Den omtalade tjänsten lanserades i USA i april i år och Hollywoodstjärnorna stod i kö för att få vara med. Inför lanseringen var det klart att namn som Steven Spielberg, Guillermo del Toro, Liam Hemsworth, Kiefer Sutherland, Jennifer Lopez, Idris Elba, Chrissy Teigen och Russo-bröderna var klara för olika projekt för Quibi.

LÄS ÄVEN: Quibi ska ta Hollywood till mobilen

Quibis modell byggde på korta avsnitt och klipp på 7–10 minuter, gjorda för att kunna ses framför allt i mobilen på väg till jobbet.

– Vi lever i en värld där tittarnas konsumtion och användarmönster konstant förändras. För oss är det en ständig diskussion om format och längd för våra originalserier, och just nu mer än någonsin. Det är viktigt att man vågar utmana och inte fastnar i en traditionell bild av hur det ”ska” vara, utan anpassar efter vad som passar innehållet bäst. Det ska bli spännande att se hur Quibi lyckas och hur det tas emot av användarna, sade Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4, till Dagens Media inför lanseringen i våras.

Men nu läggs alltså Quibi ner, och blir därmed den första större spelaren som dukar under i streamingkriget.

LÄS ÄVEN:
Quibi överväger sälja
Svalt intresse för Quibi

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev