Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Quibi fortsätter att kämpa i motvind

Publicerad: 15 juni 2020, 12:46

Quibi fortsätter att brottas med trög användartillväxten.

Det har inte rullat på som förväntat för den nyligen lanserade streamingtjänsten Quibi. Användartillväxten går betydligt långsammare än vad man räknat med.


Ämnen i artikeln:

Streaming

Den amerikanska streamingtjänsten Quibi laserades i USA den 6 april – mitt under den rådande coronakrisen. Namnet Quibi är en sammanslagning av ”quick bites” och avslöjar att de tv-serier och filmklipp som publiceras är korta.

Quibi, som riktar sig mot en yngre publik, hajpades inför lanseringen. Men det goda mottagandet var kort och saker och ting har därefter inte rullat på som förväntat, skriver Wall Street Journal.

LÄS OCKSÅ: Trög användartillväxt för Quibi

Från att ha varit den fjärde mest nedladdade i Apples App Store i samband med lanseringen hade tjänsten i förra veckan rasat ned till plats 1 157.

Målet var enligt WSJ att Quibi under sitt första år skulle nå 7,4 miljoner vilket skulle generera 250 miljoner dollar i intäkter.

LÄS OCKSÅ: Quibi ska ta Hollywood till mobilen

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Streaming

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.