Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Q-vision räddas inte av ägarna

Publicerad: 22 Mars 2011, 13:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:16

Q-vision - som länge plågats av tunga förluster - får inga pengar från sina krisdrabbade schweiziska ägare. För att undvika konkurs tvingas butiks-tv-bolaget nu till rekonstruktion.


Dagens Media har i flera artiklar berättat om Q-visions ekonomiska svårigheter.

På Q-vision, som har sitt säte i Borås, har man hela tiden räknat med att de schweiziska ägarna Neo Media Group, som köpte bolaget 2008, ska skjuta till pengar.

I väntan på mer kapital har bolaget föst ett massivt skuldberg framför sig. Men Dagensmedia.se kan idag berätta att det inte kommer några pengar från Schweiz.

Därför har Q-vision nu ansökt om företagsrekonstruktion hos Borås tingsrätt.

"Neo, vilka befinner sig i en mycket pressad situation, har informerat Q-visions ledning att man om inte nya investerare kommer in ser sig tvungna att lägga ner sin verksamhet i Sverige, alternativt begära bolaget i konkurs".

Företagsrekonstruktion kan beviljas för bolag som bedöms ha en sund affärsverksamhet – men som hamnat i ekonimiskt trångmål och inte kan betala sina skulder.

Går rekonstruktionen igenom innebär det att Q-visions fordringsägare delvis får skriva av sina skulder.

Anders Olson, är managementkonsult med bas i Schweiz, och har fått i uppdrag att leda rekonstruktionen.

Vad tror du om möjligheterna att lyckas?

– Givetvis är målsättningen att lyckas och det är vad vi har diskuterat med ett antal borgenärer och med ägarna. Det blir inte helt lätt, men det är målsättningen.

Anser du att Q-vision har en fungerande affärsmodell?

– Ja det tror jag. Nu är jag bara rekonstruktör och kan inte branschen utan och innan men Q-vision hade trots allt tusen kunder 2010 som köpte och betalade för deras tjänster. Så affärsmodellen tror jag på.

Enligt ansökan till tingsrätten har ett åtgärdsprogram där företaget ska se över sitt kunderbjudande och sin organisation.

Q-vision har i skrivande stund över 4 miljoner kronor i skulder hos kronofogden.

Borås tingsrätt har beviljat att inleda Q-visions rekonstruktion. Ett möte med samtliga fordringsägare ska hållas i början av april.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.