Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Q-vision köps av konkurrenten

Publicerad: 26 Maj 2011, 10:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

Det konkursdrabbade butiks-tv-bolaget Q-vision köps av konkurrenten Adinq. Ägare är Q-visions grundare Frank Hallberg.


Det var i april som Q-visions schweiziska ägare Neo Media Group tvingades sätta bolaget i konkurs. De massiva skulderna gick inte längre att skjuta framför sig.

Konkursförvaltaren Anders Olsson var då hoppfull om att hitta en köpare av bolaget.

Nu står det alltså klart att konkursboet köpts av konkurrenten Adinq, som bland annat ägs av Frank Hallberg – Q-visions grundare.

– Själva affärsidén är fantastiskt bra och jag är lika övertygad om dess förträfflighet i dag som jag var den dagen jag startade bolaget, säger Frank Hallberg till dagensmedia.se.

Frank Hallberg grundade bolaget Videoidé och reklamfilm i Sverige AB år 1990 och drev det fram till 2001, då det såldes till ett norskt bolag. 2005 byttes namnet till Q-vision.

I och med köpet tar nu Adinq över flera av Q-visions tidigare kunder.

– Vi tar över kunderna och butikerna. Det finns en mängd avtal med olika livsmedelsbutiker och det är egentligen där vi anser att bolagets värde ligger.

Adinq har i dagsläget ett avtal om reklamen i kassalinjen hos cirka 100 Ica Kvantum-butiker. Tack vare köpet av Q-vision kommer nu Adinq också vara aktiva i bland annat Willys-butiker.

– Många kunder har varit oroliga eftersom de gillar den här tjänsten. Nu berättar vi för dem att vi kommer fortsätta leverera och det är många som blivit jätteglada över.

Hur mycket fick ni betala för bolaget?

– Vi fick betala 600 000 kronor och det är ett bra pris. Det här blir en bra affär.

Q-vision har betydande skulder, tar ni över dem nu?

– Nej, vi har inte köpt organisationsnumret så det är konkursförvaltaren som kommer behöva driva det ärendet mot de tidigare ägarna.

Q-vision har i dagsläget nära 5,2 miljoner kronor i skatteskulder. Därmed riskerar skattebetalarna att ta smällen för Q-visions haveri.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.