Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Publiklösa Lotta på Liseberg tappar tittare

Publicerad: 23 juni 2020, 10:14

Lotta Engberg har lett Lotta på Liseberg sedan 2004. I år sänds programmet för första gången utan publik.

Foto: Peter Knutson/TV4

Premiären av Lotta på Liseberg, som i år kör utan publik, sågs av färre tittare i år än i fjol.


Ämnen i artikeln:

Lotta på LisebergTV4

Det blir en annorlunda sommar för tv-husens allsångsprogram i år. Såväl SVT:s Allsång på Skansen som TV4:s Lotta på Liseberg görs i år utan publik. Det som en konsekvens av de restriktioner och riktlinjer som införts för att förhindra spridningen av det nya coronaviruset. Men båda tv-husen har utlovat fullmatade program.

– Sommarkänslan infinner sig inte utan Lotta på Liseberg! Förutsättningarna har sett annorlunda ut i år, men vi är stolta över att vi ändå kan bjuda på ett stjärnspäckat och glädjefyllt program även om det blir utan publik, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent TV4.

Klockan 20.00 på måndagskvällen var det premiär för Lotta på Liseberg. På scenen fick Lotta Engberg sällskap av Victor Crone, Loa Falkman, Molly Hammar, Lise & Gertrud och Charlotte Perrelli.

Enligt preliminära tittarsiffror från MMS följdes premiären av 775 000 tittare, att jämföra med 834 000 tittare 2019 års premiär. I TV4:s huvudmålgrupp 15–64 år låg ratingen i år på 4,6 procent och tittartidsandelen på 28,5 procent.

”På gränsen med Peter Jihde” i repris

På måndagen visades även  ”På gränsen med Peter Jihde” i tv-rutan. 53 000 tittare bänkade sig klockan 21.00 för att följa TV3:s program som är en repris från 2019. Ratingen i huvudmålgruppen 15-49 år låg på på 0,5 och tittartidsandelen på 5,1 procent.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Lotta på LisebergTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev