Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Programchefen lämnar TV4-gruppen – efter 20 år

Publicerad: 19 januari 2015, 08:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Jakob Hansson är ny tillförordnad programchef för TV4-gruppen. Han ersätter Maria Mowbray som slutar i februari.

Ämnen i artikeln:

TV4-gruppen

DT

Dante Thomsen


Jakob Hansson har i dag titeln utvecklingschef för allmän-tv men blir alltså ny programchef för TV4-gruppen i samband med att Maria Mowbray, som arbetat på TV4-gruppen i 20 år, slutar.

– Marias exit ger oss anledning att se över vår organisation, hur vi jobbar med våra program, och hur vi bäst säkrar framtida tittarframgångar, säger TV4-gruppens innehållsdirektör Åsa Sjöberg i ett pressmeddelande.

Maria Mowbray har haft flera olika titlar på TV4 och har bland annat arbetat som exekutiv producent, formatinköpare och programavdelningschef.

– Det har varit en lång och fantastisk resa som med lite avbrott varat i 20 år. Under dem har TV4 ständigt utvecklats, lyckats vara relevant för och engagera Sveriges tv-tittare. Jag är övertygad om att den resan fortsätter, men jag har varit nästan hela mitt yrkesverksamma liv på TV4 och känner nu att det är dags att göra något nytt, säger Maria Mowbray i pressmeddelandet.

Jakob Hansson kom till TV4-gruppen förra året. Dessförinnan arbetade han som utvecklingschef på produktionsbolaget Titan.

Nyligen värvade TV4-gruppen även Susanna Jacobsson, tidigare programchef på Eyeworks som produktionschef för allmän-tv.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev