Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Produktionsbolagen prisar tv-kreatörer

Publicerad: 10 Mars 2011, 11:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

Film & tv-producenterna startar en egen gala som framförallt belönar produktionsbolagens toppkreatörer – men också den tv-producent hos kanalerna som förstår branschens verklighet.


Ämnen i artikeln:

Robert AschbergFilm- och tv-producenternaAnna Carrfors Bråkenhielm

Branschorganisationen Film & tv-producenterna startar tävlingen TV-Producenternas pris och de första vinnarna koras på Café Opera i Stockholm den 11 maj. Bland annat prisas bästa originalkoncept och årets bästa bearbetning prisas under kvällen. Scanpix är huvudsponsor.

– Vi vill hedra och uppmärksamma alla dem som inte får sola sig i glansen på samma sätt som vi tv-pajasar och de som med rätta får ta emot priser under Kristallen. Det är inte en konkurrent till utan ett komplement, säger Robert Aschberg, ordförande i Film och tv-producenternas tv-sektion, till dagensmedia.se

Varför drar ni igång nu?

– Ja säg det, sent ska syndaren vakna!

Produktionsbolagens medarbetare nominerar kandidater till de olika kategorierna fram till den 12 april, sedan tar juryn vid. I år är det Anna Bråkenhielm som håller i ordförandeklubban.

Förutom tävlingens tio priskategorier som belönar medarbetare på produktionsbolagen kommer branschorganisationen också att kora den bästa exekutiva producenten på tv-bolagen.

– Det är ett hederspris till någon som jobbar på en tv-kanal och som är idérik, men också lyhörd och förstår våra produktionsvillkor. Oss emellan så är det inte samtliga som besitter dessa egenskaper, säger Robert Aschberg.

Priser delas ut i följande kategorier:

Årets originalkoncept, Årets bearbetning, Årets fotograf, Årets producent, Årets berättare, Årets casting, Årets visuella uttryck, Årets organisatör, Årets prestation och Årets profil framför kameran.

Årets jury består av:

Anna Carrfors Bråkenhielm (ordf.) Karin Stjärne, Peter Settman, Anna Rydin, Kjell Dabrowski, Hans Engholm, Peter Eriksson, Claes Leinstedt, Anette Beijer, Johannes Jensen och Anders Sundberg.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.